המכון הרפואי לבטיחות בדרכים

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (המרב"ד), הינו יחידה במשרד הבריאות, שתפקידה העיקרי הוא מניעה אפשרית של תאונות דרכים, עקב אי כשירות רפואית של נהגים. את המלצותיו לגבי מידת כשירותם של נהגים, מעביר המרב"ד למשרד הרישוי.

אם כנהג אתה מוצא את עצמך במצב בו המרב"ד המליץ לפסול את רישיון הנהיגה שלך, בין אם לצמיתות, או באופן זמני, תוכל להיעזר בעורך דין המתמחה בדיני תעבורה, בכדי לערער על ההחלטה ולנסות לשנותה.

סמכויותיו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, נחלקות לשניים

ביצוע בדיקות רפואיות לנהגים, על מנת לבדוק את כשירותם לנהיגה. המטרה היא לוודא שאנשים שכשירותם לנהיגה נפגעה, בין אם בשל מחלה או תאונה שעברו ובין אם בשל גילם המתקדם, יורדו מהכביש. הבדיקות בוחנות הן אספקטים פיזיולוגיים והן הבטים נפשיים.

1.מתן סיוע לנכים בכל הקשור להתאמת כלי רכב, כולל אביזרי נהיגה שונים, בהתאם למגבלות המיוחדות להם. דוגמאות להתאמת כלי רכב כוללות: הגבהת או הנמכת רצפת או גג הרכב, התקנת מערכות עזר לנהיגה, התקנת מערכת לעגינת כסא הגלגלים בעמדת הנהג ועוד.

כשירותו של נהג עשויה להגיע לבחינה במרכז הרפואי לבטיחות בדרכים בנסיבות שונות, כגון:

·נהג המבקש לקבל רישיון נהיגה ברכב כבד או ברכב ציבורי (הפנייה על-ידי משרד הרישוי)

· נהג שהיה מעורב בתאונת דרכים (הפנייה על-ידי משטרת ישראל)

·נהג שרישיונו נשלל עקב עבירה של נהיגה בשכרות או נהיגה תחת השפעת סמים
(הפנייה על-ידי משרד הרישוי).

·עבריינים שהורשעו בשימוש בסמים (הפנייה על-ידי משטרת ישראל או צה"ל).

·נהגים בעלי בעיות בריאותיות שונות, או בגיל מתקדם (הפנייה על-ידי משרד הרישוי)

·נכים בעלי מגבלויות שונות (הפנייה על-ידי הביטוח הלאומי או משרד הביטחון)

· נהגים שרישיונם נפסל לתקופה מסוימת ומתבקשים להגיע לביקורת או בדיקה נוספת במרב"ד (הפנייה על-ידי המרב"ד עצמו).

ערעור על החלטת המרב"ד

נהג שהמרב"ד המליץ לשלול את רישיונו, או סרב לתת לו אפשרות לקבל רישיון נהיגה ברכב כבד או ברכב ציבורי, יכול להגיש ערעור לוועדת הערר במכון הרפואי לבטיחות בדרכים. את הערעור יש להגיש תוך 30 יום מרגע קבלת ההודעה ממשרד הרישוי. נהג המופיע בפני וועדת הערר זכאי להשתמש ביצוג עורך-דין.

על החלטת וועדת הערר ניתן לערער בפני בית המשפט המחוזי (בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים), תוך 10 ימים מרגע קבלת החלטת הוועדה. ניתן לערער בפני בית המשפט על עניינים משפטיים בלבד, ולא על החלטות רפואיות.

לסיכום

נתוני העבר מראים, שכאשר כשירותו של נהג מגיעה לבדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, קיימת סבירות גבוהה לפסילת רישיונו. הפסילה יכולה להיות עקב סעיף רפואי מסויים, אך גם בשל תואנה כללית , כגון, אי התאמה אישיותית. מכיוון ששלילת רישיון נהיגה עלולה לפגוע באופן ישיר הן בניידותו של אדם והן בפרנסתו, מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך-דין המתמחה בדיני תעבורה, לפני כל פנייה למרב"ד. עורך הדין ידע להנחות אותך לקראת הבדיקה במרב"ד, וכמובן, כדאי שילווה אותך בתהליך של הגשת ערעור על ההחלטה שנתקבלה.

לפרטים צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם

יצירת קשר

דילוג לתוכן